NIEUW – Les Amis Maroquinerie Etuis

Les Amis Maroquinerie‘ werd opgericht door een Belgisch koppel in Agadir (Marokko). Met een liefde voor originele, exclusieve handtassen in goede kwaliteitsleder begonnen ze hun eigen label. Elk product wordt handgemaakt door bekwame vakmensen. Op deze manier is ieder item uniek en wordt ieder item in beperkte series geproduceerd met zorgvuldig uitgekozen materialen. Met het oog op de kwaliteitsvolle materialen en verfijnde afwerkingen, evolueren ze tot een luxe merk binnen de handtassen en accessoires.

Ontdek de lederen koevacht etuis bij ons in de winkel.
Heel benieuwd? Reeds enkele foto’s online op onze kijkshop tussen de accessoires.

 

 

(meer…)

ONTSPANNEN OGEN IN EEN DIGITALE WERELD

Onze ogen zijn niet gemaakt voor dagelijks en afwisselend gebruik van schermen zoals je smartphone, tablet, computer of televisie. Langdurig schermgebruik kan vermoeidheid veroorzaken waardoor je te maken krijgt met symptomen als oogirritatie, troebel zicht en hoofdpijn. Denk dus tijdig aan bescherming voor je ogen en ontdek nu de acties bij ons in de winkel.

(meer…)

BACK TO SCHOOL

BACK TO SCHOOL

 

GRATIS RAVOT BRIL

Spelen zonder zorgen!

De start van het nieuwe schooljaar staat weer voor de deur. Daarom is het een ideale moment om de ogen van je kleinste eens te laten controleren.

Daarbij krijg je bij aankoop van een nieuwe volledige kinderbril met ontspiegelde glazen, een gratis ravot bril ter waarde van € 185,00 aan. Ideaal als reserve bril tijdens het spelen én/of sporten. Deze actie geldt voor alle kinderen tot 12 jaar.

 

GRATIS PROEFLENZEN

Wil je ook eens gaan sporten of uitgaan zonder bril?

Ook voor de studenten staat het nieuwe schooljaar voor de deur. Nieuwe sporten, uitgaan met vrienden, … én veel meer activiteiten kunnen weer beginnen. Kom gerust eens langs voor een uitleg over dag- of maandlenzen en we voorzien graag voor u een gratis proefpakketje lenzen aangepast aan jouw levensstijl.

 

 

 

LAPPERRE HOORDAG OP 28 SEPTEMBER

Wij dragen zorg voor uw ogen en oren.

Naast de jaarlijkse controle van uw ogen, is het ook belangrijk om geregeld uw gehoor te laten nakijken. In samenwerking met Lapperre nodigen we u daarom graag uit tijdens onze hoordag op 28 september om gratis uw gehoor te laten testen door een ervaren audicien. U kan ook steeds terecht op vrijdagvoormiddag of tijdens deze hoordag voor meer informatie over gehoorverlies en de voorziene discrete of onzichtbare hoortoestellen.

Er is ook een leuke attentie voor elke bezoeker!

 

 

 

BRADERIJ IN BOOM OP VRIJDAG 31 AUGUSTUS – ZATERDAG 1 SEPTEMBER

Begin September is het weer tijd voor de jaarlijkse braderij in Boom. Schrijf alvast vrijdag 31 augustus en/of zaterdag 1 september 2018 in je agenda voor veel shopping plezier. Tijdens dit weekend zal de Grote Markt en enkele straten rondom verkeersvrij zijn en kan je rustig genieten van de kermis, vele standjes en winkels in de winkelstraten van Boom.

Save the date – Vrijdag 31 augustus 9u30 – 20u00     EN     Zaterdag 1 september 9u30 – 18u00

The place to be – Kom genieten van de Boomse sfeer in de winkelstraten en profiteer van straffe kortingen bij de lokale handelaars.

Wij kijken er alvast naar uit om jullie tijdens deze editie van de braderij te verwelkomen in onze nieuwe winkel te Antwerpsestraat Boom, waar we jullie graag verwennen met 10% korting op alle monturen en zonnebrillen én 20% korting op de uitgekozen zonnebril collecties. Buiten voorzien we jullie van een stand met kleurrijke etuis, fijne leesbrillen en leuke kinderbrillen en sportbrillen aan voordelige prijzen.

 

 

 

GRATIS RAVOTBRIL

              Play is the work of childhood

Ook kinderen hebben hun eigen mening over wat zij graag op hun snoet hebben staan. Een “happy kid” is dan ook het belangrijkste doel bij de keuze van de passende bril. Wij willen er voor zorgen dat ieder kind hier stralend buiten gaat met een bril die hun persoonlijkheid vervolledigd. De bezigheden van de kinderen mogen niet belemmerd worden door een bril… Dit is voor ons dé oplossing: Een gratis ravot bril bij aankoop van een eerste volledige bril.

Spelen en sporten zonder zorgen. Met een ravot bril kunnen kinderen zorgeloos spelen op ieder moment van de dag en op iedere plek. Zo garandeert u meteen ook de levensduur van de eerst gekozen bril. De ravot bril kan tegen een extra stootje en kan perfect gebruikt worden als reserve bril.

* Actie loopt voor kinderen tot 12 jaar, bij aankoop van een montuur met glazen.
Het is uiteraard ook mogelijk om deze Ravot bril apart aan te kopen.

OOGKLACHTEN TIJDENS DE ZWANGERSCHAP

Tijdens de zwangerschap is het best mogelijk dat je in aanraking komt met nog reeds onbekende oogklachten: wazig, dof of dubbel zien, zijn veel voorkomende klachten en hebben te maken met de hormonen die dan in je lichaam voorkomen.

Grote hoeveelheid oogvocht – Voornamelijk vrouwen die lenzen dragen krijgen hiermee te maken. Door het veranderende oogvocht en de grote hoeveelheid die aanwezig is in het oog tijdens de zwangerschap, kan het oog sneller geïrriteerd geraken, tijdelijke zwellingen in de ochtend verkrijgen, verminderd gezichtsvermogen veroorzaken of de lens moeilijker vasthouden. Deze klachten meld je het best aan jouw dokter, daar ze ook een symptoom kunnen vormen voor pre-eclampsieernstige zwangerschapscomplicatie met eiwit in urine en hoge bloeddruk. De patiënte verliest mogelijk tijdelijk haar gezichtsvermogen, is gevoelig voor licht, ziet wazig, heeft last van aura's, ziet flikkerende lichten, heeft bloedingen in het oog en/of heeft een netvliesloslating..

Lichtvlekjes & dubbelzien – Door een verhoogde bloeddruk, pre-eclampsie of diabeteschronische aandoening waarbij het bloedsuikergehalte verhoogd. Je lichaam maakt dan onvoldoende insuline aan of geproduceerde insuline is onvoldoende werkzaam. De cellen nemen hierdoor onvoldoende suiker op waardoor het zich ophoopt in het bloed. is het mogelijk dat je lichtvlekjes of dingen dubbel gaat zien. Het begint altijd met een wazig beeld door vermoeide ogen en wordt vaak gevolgd door hoofdpijn en lichtgevoeligheid.

Verminderd of verbeterd zicht – Vaak zullen vrouwen gaan denken dat ze een bril of lenzen nodig gaan hebben, of hun dioptrie gewijzigd is. Ook omgekeerd komt het wel eens voor dat zwangere vrouwen beter kunnen zien dan voorheen. Nochtans wordt het niet aangeraden om tijdens de zwangerschap te kiezen voor een bril of lenzen of glazen te laten aanpassen. Indien je op dit moment een oog test laat doen, kan deze na de zwangerschap weer anders bevonden worden. Beter wacht je tot zo’n 9 maanden na je zwangerschap vooraleer je een correcte oog test kan uitvoeren.

CHRISTMAS WISHES

Waar perfect zien en mode samen smelten.

HO Ho HOo !
Prettige Feesten en een Gelukkig 2018!
 

 

Terugblik!

Voor Optiek Goormachtigh was 2017 een jaar vol veranderingen: een nieuw logo en website, uitbereiding van het team én vooral de verhuis naar het nieuwe pand te Antwerpsestraat in Boom.

Graag verwelkomen we jullie voor een glaasje en vrijblijvend kijkje in onze nieuwe winkel tijdens deze feestelijke weken.

(meer…)