Hoe draag je het best zorg voor jouw bril of zonnebril? Do’s en Don’ts op een rijtje… want het juiste onderhoud voor de levensduur van jouw bril is heel belangrijk!

Do’s

1. Kuis je bril regelmatig
De beste en effici├źntste manier is om jouw bril bij het wassen van jouw handen mee onder het koude water te houden. Gebruik een beetje natuurlijke handzeep om de vlekken of het vet van je montuur en glazen te verwijderen. Droog je bril na het wassen steeds goed af met een brillendoekje of tetradoek!
Ben je niet altijd in de buurt van schoon water? Dan is ons herbruikbaar kuisproductje een ideale vervanger. Wij verkopen deze in kleine en grote flesjes, super handig!

2. Kom regelmatig op bril-controle
Jouw bril wordt elke dag intensief gebruikt. Jouw zonnebril kan ook wel wat afzien tijdens de zonnige maanden. Daarom raden we dan ook aan om geregeld eens een bezoekje te brengen aan onze winkel om alle scharniertjes na te kijken of om jouw bril terug vaster te zetten.

3. Berg je bril veilig op
Als je jouw bril niet gebruikt, denk er dan altijd aan om deze veilig weg te bergen in het bril-etuitje of in een brillenkoffer als je wat meer keuze in brillen hebt ;). Dit vooral om krassen op het montuur, maar vooral ook op de glazen te voorkomen. Wanneer je de gewoonte maakt om jouw bril netjes weg te steken, zullen ‘kleine’ ongelukken ook minder frequent voorkomen waardoor jouw bril in goede staat behouden blijft.

Don’ts

1. Poets je bril nooit met detergenten
Vergeet Dreft als vetverwijderaar als we denken aan brillen. Ook andere schoonmaakmiddelen laat je beter achterwegen vanwege de detergenten. Gebruik liever koud water en een natuurlijke handzeep voor een goed effect en de langere levensduur van jouw bril. Naast detergenten zijn ook haarspray, aceton, ammonia, keukenpapier, truien en T-shirts niet het ideale schoonmaakmiddel voor jouw bril. Op lange termijn, kunnen al deze producten de coating aantasten of krasjes op de glazen maken.

2. Laat je bril niet rondslingeren
Het lijkt ons ideaal om een bepaalde gewoonte aan te nemen bij het opbergen van jouw bril zodat krassen vermeden kunnen worden. Krasjes op de glazen kunnen jammer genoeg niet zomaar weggewerkt worden. Steek daarom ook nooit jouw bril los in je rugzak of handtas, maar steeds in een etuis of leg jouw bril nooit neer op de glazen maar geplooid op de bril-veren.

3. Uw bril opbergen in de hitte
Opgepast met extreme hitte. We weten dat een zonnebril gemaakt is om te dragen in de zon, maar het is wel degelijk een verschil wanneer deze lange tijd stilligt in de directe blootstelling van de zon of in de auto in extreme hitte of wanneer deze gedragen wordt. Hoge temperaturen kunnen namelijk blijvende schade aan jouw montuur en glazen brengen. Het is dan ook niet aangeraden om jouw bril mee te nemen in een sauna of stoomcabine. Ook plotselinge temperatuurwisselingen kunnen schadelijk zijn voor de ontspiegeling van uw brillenglazen.

4. Begin niet te knutselen
Zit je bril wat los of ben je ergens tegenaan gestoten en past hij niet meer perfect? Kom dan langs bij ons in de winkel. Laat herstellingswerken over aan ons, wij hebben de apparatuur om de meeste herstellingen ter plaatse uit te voeren.